• In aceasta pagina:


 • Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.
  Cutimed® Sorbact®
  Nu dezvolta
  rezistenta bacteriana
  Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente.

  Nu exista riscul
  aparitiei alergiilor
  Metoda Cutimed® Sorbact® este sigura atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

  Nu prezinta citotoxicitate
  Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera catre rana substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

  Nu are contraindicatii
  Poate fi folosit in timpul sarcinii, la mame care alapteaza si copii.

  Nu favorizeaza
  eliberarea endotoxinelor
  Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed® Sorbact® nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale ranii.

Cutimed® Sorbact®

- UN NOU CAPITOL IN CURATAREA SI TRATAREA RANILOR -


Cutimed® Sorbact® este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba. Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed Sorbact?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.

Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

Instructiuni de utilizare

Indicatii
Cutimed®Sorbact® poate fi folosit pentru orice tip de contaminare, colonizare sau rani exudate, indiferent de etiologia acestora, de exemplu:
- rani cronice, de exemplu la nivelul venelor, arterelor sau la ulcer diabetic sau ulcere de presiune (escare);
- rani aparute dupa excizia fistulelor sau a abceselor;
- rani postoperatorii;
- plagi traumatice;
- arsuri;
- infectii post operatorii;
- infectii fungice;
- eczeme suprainfectate;
- toate tipurile de rani infectate sau cu potential ridicat de infectare.

Instructiuni de utilizare
1. Se curata rana. Daca se prefera, se folosesc tampoanele rotunde Cutimed® Sorbact®, pentru inlaturarea suprafetei umede si pentru a indeparta contaminarea superficiala microbiana.

2. Este permis contactul direct cu suprafata ranita, pentru o eficienta fixare impotriva microorganismelor. Intotdeauna se aplica absorbantul intr-un mod ce asigura contactul cu suprafata ranii.

3. In ranile profunde sau cavitare, se aplica tampoanele Cutimed® Sorbact® sau mesa (tifon) si se poate lasa o parte din absorbant la vedere, pentru a putea fi usor indepartat si schimbat. Daca este cazul, se poate acoperi cu paduri absorbante Cutimed® Sorbact®.
In ranile superficiale, se aplica tampoane Cutimed® Sorbact® sau paduri absorbante. Padul absorbant se poate aplica la rana cu partea verde in jos.

4. In functie de tipul de exudat al ranii, pot fi combinate tampoane Cutimed® Sorbact® , tifon si tampoane rotunde, cu toate tipurile de absorbante secundare hidroactive cum ar fi spume sau alginate.

5. Daca este necesar, se poate folosi un bandaj, banda sau film transparent pentru o fixare mai buna.

6. Frecventa de schimbare a absorbantului depinde de nivelul exudatului si de gradul de contaminare al ranii. Este recomandat sa se schimbe la 1-3 zile. In ranile care prezinta semne clinice de infectie, este recomandata o examinare mai frecventa. In aceste cazuri, un tratament sistemic ar trebui luat in considerare.

Recomandari pentru utilizare
Cutimed® Sorbact® poate fi folosit fara ezitare in perioada de sarcina si de alaptare si poate fi folosit si in tratarea copiilor.

Nu folositi Cutimed® Sorbact® in combinatie cu unguente sau creme, pentru ca vor interactiona cu efectul antimicrobian al absorbantului.

Este esentiala pastrarea umeda a ranii , pentru a asigura eficacitatea Cutimed® Sorbact® si a evita lipirea accidentala la rana. In cazul raniilor uscate sau cu exudat superficial este recomandat sa se foloseasca gelul Cutimed® Sorbact®. Ca metoda alternativa se pot folosit tampoanele Cutimed® Sorbact® sau mesa - tifon Cutimed® Sorbact®, impreuna cu un hidrogel amorf (de exemplu Gelul Cutimed®). Este recomandata examinarea regulata a ranii.

Gama Cutimed® Sorbact®

- rani infectate sau cu risc de infectie -


Cutimed® Sorbact® Hydroactive

Cutimed® Sorbact® Hydroactive este pansamentul antimicrobian conceput pentru toate nivele de exudat.

Coduri
72646-03
72646-04
72646-05
72646-06
72646-07
Dimensiuni
7 cm x 8.5 cm (5 x 6.5)
14 cm x 14 cm (10 x 10)
19 cm x 19 cm (15 x 15)
24 cm x 24 cm (20 x 20)
14 cm x 24 cm (10 x 20)

Cutimed paduri absorbante

Padurile absorbante Cutimed® Sorbact® combina pansamentul antibacterian cu absorbtia exudatului, pentru rani cu exudat moderat catre abundent.

Sunt fabricate din 2 invelisuri, DACC, tesaturi impregrante cu acetat si un strat delimitat de tifon care permite transferarea exudatului catre centrul de absorbtie din vascoza sau poliester.

Coduri
72161 - 00
72162 - 00
72163 - 00
Dimensiuni
7 x 9 cm
10 x 10 cm
10 x 20 cm

Cutimed comprese

Comprese Cutimed® Sorbact® - sunt formate din tesaturi impregnare cu acetat si sunt folosite ca pansamente primare pentru rani superficiale sau profunde.

Coduri
72164 – 00
72165 – 00
Dimensiuni
4 x 6 cm
7 x 9 cm

Cutimed mesa (tifon)

Mesa (tifon) Cutimed® Sorbact® este fabricata din tesaturi de bumbac impregnate cu DACC si este utilizata pentru toate tipurile de rani profunde sau cavitare.

Coduri
72166 – 00
72167 – 00
Dimensiuni
2 x 50 cm
5 x 200 cm

Cutimed sfere

Sferele Cutimed® Sorbact® sunt fabricate din tesaturi acetate impregnate.

Pot fi folosite pentru curatarea ranii (de exemplu pentru a reduce riscul infectiei in ranile acute) si de asemenea in pansarea ranilor profunde sau superficiale.

Cod
72168 – 00
Dimensiune
3 cm

Cutimed® Sorbact® Gel

Cutimed® Sorbact® Gel imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de hidratare a ranii . Acest pansament este format din 2 straturi, un strat antibacterian si unul de hidrogel menit sa debrideze autolitic ranile sarace in exudat, necrotice sau crusta.

Coduri
72611 – 00
72611 – 01
Dimensiuni
7.5 x 7.5 cm
7.5 x 15 cm