• Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.
  Cutimed® Sorbact®
  Nu dezvolta
  rezistenta bacteriana
  Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente.

  Nu exista riscul
  aparitiei alergiilor
  Metoda Cutimed® Sorbact® este sigura atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

  Nu prezinta citotoxicitate
  Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera catre rana substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

  Nu are contraindicatii
  Poate fi folosit in timpul sarcinii, la mame care alapteaza si copii.

  Nu favorizeaza
  eliberarea endotoxinelor
  Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed® Sorbact® nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale ranii.

Intrebari frecvente despre Cutimed® Sorbact®

Ce este interacţiunea hidrofobă?
Interacţiunea hidrofobă este un principiu de bază al fizicii: Când două particulele hidrofobe (= rezistente la apă), intră în contact una cu alta într-un mediu apos se vor lega una de alta cu ajutorul moleculelor de apă care înconjoară cele două particule ținându-le împreună.

Cum functioneaza Sorbact?
Micro-organismele sunt eliminate din plăgi prin interacţiuna hidrofobă şi fără a folosi antiseptice sau antibiotice. Aceasta interacțiune funcţionează din cauza stratului puternic hidrofob de pe Cutimed® Sorbact® şi proprietăţilor hidrofobe ale bacteriilor.

Ce face pansamentul Cutimed® Sorbact® puternic hidrofob?
Cutimed® Sorbact® este impregnat cu DACC (un derivat al unui acid gras natural).

Ce este DACC?
DACC (dialkyl carbamoyl chloride) este o substanță puternic hidrofobă.

Se poate separa DACC de pansament?
Nu. Substanţa este ferm legată de material prin legături covalente. Acesta nu poate fi eliberată în plagă.

Din ce material se fabrică Cutimed® Sorbact®?
Din acetat de celuloză, cu excepţia meșelor (tifonului panglică) care este realizat din bumbac și este mai moale permițând o manipulare mai ușoară. Pad-ul conţine un miez din absorbant făcut din poliester / vâscoză.

Care este avantajul tesăturii din acetat?
Este un material neted și fin cu ochiuri, iar acest lucru reduce riscul de încorporare în țesuturile noi care se formează în procesul de vindecare și nu se lipește de plagă.

Care parte din pansamentele Cutimed® Sorbact® este hidrofobă?
Întotdeauna partea verde.

Care sunt indicaţiile pentru Cutimed® Sorbact®?
Plăgi murdare, colonizate sau infectate, cu exudat, indiferent de etiologie, de exemplu rani cronice (ulcerele piciorului diabetic, ulcere de picioare, leziuni de presiune), plăgi post-operatorii, răni traumatice, excizii de fistule sau abcese.

Când ar trebui să fie utilizat Cutimed® Sorbact®?
Cutimed® Sorbact® se foloseste dacă obiectivul principal este de a elimina micro-organismele (bacterii şi fungi) din plăgi, cu scopul de a activa sau de a sprijini procesul de vindecare naturală. De asemenea, pot fi utilizate ca un tratament preventiv antiseptic asupra rănilor cu risc de infectare (de exemplu plăgi traumatice).

De ce este importantă reducerea numărului de bacterii într-o plagă?
Procesul de vindecare încetinește sau se oprește în cazul plăgilor colonizate excesiv sau infectate.

Care sunt cele mai frecvente micro-organisme patogene care pot fi găsite în plăgile infectate?
Bacterii: Staphylococcus aureus, Streptococi hemolitici, Escherichia coli, Klebsiella, Enterococi, Pseudomonas, Enterococcus, ... Fungi: Candida albicans

Ce fel de bacterii se fixeaza pe Cutimed® Sorbact®?
Toate bacteriile patogene din plăgi, fungii şi ciupercile, inclusiv bacterii rezistente la antibiotice cum sunt MRSA și VRE.

De ce micro-organismele au structura hidrofobă și care este rolul acesteia?
Hidrofobia este o caracteristică naturală, vitală pentru bacterii, permițându-le acestora să se hrănească și totodată să se înmulțească prin lipirea între ele favorizând schimbul de material genetic. Infecția debutează atunci când bacteriile aderă la țesuturile plăgilor.

Afiseaza tot »